toyota däckservice göteborg

med Bilprovningen, Besikta och Opus för att få en stor spridning, berättar KBV:s vd Thomas Engström. Kontrollerad Bilverkstad är ett kvalitetssamarbete för svenska verkstäder. Kontrollerad Bilverkstads vd Thomas Engström. Jobbar mot bättre rutiner - Andelen mindre allvarliga fel ökar inom både teknik och kundhantering och vi tror att det här har mycket att göra med rutiner på verkstaden. Det är viktigt att hela tiden följa upp kvalitet och visa engagemang för kunden, säger Thomas Engström. Det kan så klart alltid bli fel men det kunden kan lita på är att verkstaden tar kvalitetsarbetet på allvar och att varje mekaniker på verkstaden har kontrollerats. Kan man då alltid lita på en verkstad som har er symbol på dörren?

toyota däckservice göteborg

Sök efter din närmaste Euromaster däckverkstad när det är dags för dig att byta däck.
Med ett heltäckande produkt-, tjänst och serviceerbjudande.
Effektivt arkitektkontor i Göteborg utan onödigt stor administration.
70 procent nöjda kunder.

Varje år genomförs cirka 10 000 kontroller och KBV har ett 90-tal kontrollanter i Sverige. I dag har vi nånstans 15-20 procent av bilarna vi kontrollerar som har någon form av anmärkning. En effektivare verkstad med mindre klagomål och problem är mer lönsam, säger Thomas Engström. En välinformerad kund är ofta en nöjd kund. Åtta av tio verkstadskunder skulle trots bristerna vilja rekommendera verkstaden till en vän. Bilarna får längre och längre serviceintervall så den totala affären för verkstaden minskar. KBV startade 1995 och omfattar i dag cirka 800 verkstäder runtom i landet. Thomas Engström ser att kraven ökar på verkstäderna och den utvecklingen tror han kommer att fortsätta. Att nio av tio bilar som passerar våra verkstäder gör det utan någon form av anmärkning är rimligt. Andelen nöjda kunder på verkstäderna har ökat från till Viktigast för kunden är kvaliteten på arbetet, att priset stämmer och att få ett godkännande på så kallade tilläggsarbeten. Enligt KBV kan förbättrade rutiner också ge en bättre lönsamhet på verkstaden. Verkstäderna arbetar med både service och skadehantering, det vill säga försäkringsskador.

De som är med i KBV utsätter sig och sin personal för regelbundna kontroller. När vi började med KBV var den siffran 50 procent. Antal bilar med brister stiger, kBV:s statistik från kontrollerna samt sammanställning av enkäter hos kunderna visar några intressanta saker: Antalet bilar med kvalitetsbrister har stigit något, från till 20 procent i augusti 2013. Verkstäder kan också använda KBV:s system för uppföljning av arbetet samt undersöka hur nöjda kunderna är med sitt verkstadsbesök. Och vi ser heller inte att antalet bilar kommer att öka speciellt mycket. Andelen röda kort - det vill säga allvarliga brister på bilen - har varit någorlunda konstant på mellan 1,5 till 2 procent. Svårast har verkstäderna med teknik som bromssystem, strålkastare, spindelleder och växellådsolja.

Billiga flyg göteborg borlänge
Lediga jobb i göteborg arbetsförmedlingen