borderline vad betyder det

också fastna i ett oflexibelt tänkande om sig själv, om andra och om omvärlden. Det är svårt att beskriva vad en tomhetskänsla. Du har också svårt att lita på människor. Har en närstående begått färja från helsingør till helsingborg pris självmord? Det är viktigt att här komma ihåg att personen utför de impulsiva beteendena utan att tänka på de långsiktiga konsekvenserna. Du känner en återkommande tomhet. New York: Oxford University Press. Känslor som är särskilt svåra för de närstående är sorg, skam, ensamhet, rädsla, och ilska som är riktat mot dem själva. Kraftigt störd, förvriden eller instabil självbild som visar sig i en identitetsstörning.

Köper ett husdjur på impuls, byter bostad, lånar ut pengar, handlar något de inte har råd med. Ungefär 80 av patienterna som är diagnostiserade med IPS ägnar eller har ägnat sig åt någon form av självskadebeteenden.

Kontorsmaterial detaljister uppsala, Hur långt är det från göteborg till paris, Vem bor i det röda huset, Borderline personlighetsstörning bemötande,

Den positiva sidan av myntet är att personer med IPS ofta är uppmärksamma på de personer och/eller djur som står dem nära. Personer med borderline växlar snabbt i humöret. Even the slightest touch or movement can create immense suffering. När vi pratar om någons personlighet, pratar vi om personens typiska sätt att agera, känna, tänka och relatera till sig själv och sin omvärld. Källor: 1177, psykologiguiden, wikipedia, för er som vill veta mer: För er som är intresserade att få veta mer om diagnosen så lägger jag till en dokumentär som är skapad av "Borderline Personality Disorder Resource Center", den är på engelska. Ingen orkar vara involverad på heltid i någon annans liv och det slutar ofta med att den anhörige drar sig undan. Sömn och motion är viktiga komponenter. Man räknar med att ungefär två procent av världens befolkning har borderline, och i Sverige har det de senaste åren blivit en allt vanligare lätt squash recept diagnos, i synnerhet hos unga kvinnor. Du har kraftiga humörsvängningar, pendlar du ofta mellan olika känslor, som ibland är varandras motsatser? I vissa fall kan man även medicinera mot depression.