mm regn uppsala

ner data för nederbörd, ladda ner observationsdata, se och ladda ner radarbilder. Regndagar, januari, februari, mars, april, maj, juni Juli Augusti September Oktober November December Temperatur Grafen visar de genomsnittligt högsta temperaturerna i Uppsala (vanligtvis det värde som uppmätts mitt på dagen och de genomsnittligt lägsta temperaturer (vanligtvis tidpunkten just innan soluppgång).

Väderleken, en blogg på, där flera kunniga experter berättar om och förklarar väderhändelser på land, hav samt i sjöar och vattendrag. Fakta Största uppmätta dygnsnederbörd i Sverige i augusti uppmättes i Råda i Värmland å 188,6 mm föll. I, uppsala kom det 28,5 mm på 10 minuter den.

I juli är det till exempel oftast upp till. Vill du veta hur vädret kommer att bli de närmaste dagarna, kan du även se en väderprognos för Uppsala: Väderprognos Uppsala, vädret i Uppsala, Sverige året runt. Här finns samlad information om nederbörd i form av kartor, mätserier och rekord. Vädret i Uppsala: Soltimmar och regndagar Grafen visar det genomsnittliga antalet soltimmar i Uppsala under en viss månad (soltimmar är det antalet timmar per dag där solen skinnar och antalet regndagar (dvs. Normalperioderna är oftast 30-årsperioder, där 1961-90 är den nu gällande standardnormalperioden. En liten duggregnsdroppe med 0,2 millimeters diameter faller med 0,7 meter per sekund medan en stor regndroppe med 3 millimeters diameter faller med omkring 8 meter per sekund. Regndroppar kan för övrigt inte bli så mycket större innan de splittras upp. Fakta, största uppmätta dygnsnederbörd i Sverige i augusti uppmättes i Råda i Värmland å 188,6 mm föll. Normalvärden (1961-1990 för att olika orters klimatuppgifter ska kunna jämföras måste värdena avse samma tidsperiod. I Uppsala kom det 28,5 mm på 10 minuter den Regndroppar faller olika fort beroende på hur stora. Få en överblick över vädret i Uppsala året runt med temperaturer, soltimmar och nederbörd. Världsmeteorologiska organisationen (WMO) har därför bestämt att statistiska värden, som används för klimatbeskrivningar, skall beräknas för så kallade normalperioder.