fakta om stockholms blodbad

finns en rest av den gamla marknaden kvar i form. Den har en stor synvilla inbyggd i sig och det finns några skulpturer som som står längs en av fasaderna som kanske inte är så lämpliga - de kallar vi för sexskulpturerna. Det lagstiftande parlamentet domineras av två politiska partier: det konservativa Demokratiska partiet (PD) och Socialistpartiet (PS). Avrättningarna på torget skulle fortsätta vid ett flertal tillfällen (bl. Blodbadet År 1520 belägrar unionskungen Kristian II Stockholm och genom övertalning, list och svek lyckas jönköping aurora han bli insläppt genom stadsporten i början av september. Religionsfriheten garanteras i Albaniens författning och respekteras över lag väl. Det är också vid det Kungliga slottes yttre borggård som vaktavlösningen sker varje dag året rung. Utrikeshandel, albanska varor har svårt att konkurrera på såväl hemma- som världsmarknaden.

Ekonomi, cyperns ekonomi är kluven i en nordlig turkcypriotisk och en sydlig grekcypriotisk del. Magnus Ladulås lät avrätta några upprorsmakare (Jöns Karlsson, Börje Filipson och Jöns Filipson). Utforska och upptäcka Gamla Stan, det finns massor att utforska och upptäcka i Gamla Stan bara men vet vad man skall titta efter. Den har suttit där i flera hundra år och sägs komma från Gustav Vasa när han belägrade staden och kung Kristian II fördrevs, det var då som Sverige lämnade den förhatliga unionen och än en gång blev ett fritt land med egen kung och riksdag. Bilden ovan visar hur det kunde sett ut på torget under medeltiden (bilden är från Stockholmsutställningen år 1897.

Tack vare en stark ekonomisk tillväxt under 2000-talets första decennium har dock fattigdomen åtminstone delvis kunnat bekämpas. Gör samma sak med de fantastiska portalerna som finns att se i Gamla Stan, vi har beskrivt ett stort antal och de flesta berättar en intressant historia om huset och dess ägare, ibland dramatisk. Läs på före besöket och gå sedan och titta på platserna där det hände, upplev Stockholms blodbad, lynchningen av Axel von Fersen, de försvunna gränderna som ändå finns, huset där Gustav III föddes, Axel Oxenstiernas mäktiga Riddarpalats, platsen där bödeln bodde och platsen där man. I Rådhuset fanns också arrestlokaler för brottslingar som väntade på att bli dömda, en av dem kallades för Sinkaburen. Vi har sammanställt Gamla Stans hemligheter på ett antal sidor som är bra att använda som guide när man går på egen hand, vi har gjort samma sak med några av Gamla Stans lite mindre kända sevärdheter. Detta skulle senare upprepa sig på exakt samma sätt med. Ungefär tre fjärdedelar av befolkningen, det vill säga en stor majoritet av grekcyprioterna, tillhör Cyperns grekisk-ortodoxa kyrka. Torgets historia, stortorget är Stockholms äldsta torg, det kom säkert till när stadsbebyggelsen började på toppen av Stadsholmen någon gång mellan år 11På kartan ovan från år 1547 (den äldsta kartan över Stockholm) har vi markerat ut Stortorget (1) med röd färg, andra markeringar. Vid den västra sidan av torget ligger de mest fotograferade husen i Gamla Stan, det Schantzska huset (till vänster på bilden ovan) och det Seyfridzska huset (till höger på bilden ovan). Fördjupning om aktuell politik i landet hittar du i Landguiden. Kungliga slottet i Gamla Stan. Ofta finns det mycket att se i ett konstverk som man kanske inte kan se utan lite hjälp - det ger vi på StockholmGamlaStan så gärna.